Smartphone's zijn duur. En hoewel de gemiddelde prijs van smartphones omlaag gaat als gevolg van het vele aanbod uit China, zijn er nog steeds ontzettend veel bezitters van high-end telefoons die hen inclusief abonnement meer dan €500 kosten. Voor veel mensen is het dan ook belangrijk om hun smartphone te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld tegen krasjes of deukjes zijn, maar er bestaat ook bescherming voor je scherm of tegen waterschade. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen om je dure smartphone zo lang mogelijk picobello er uit te laten zien.

Voorzichtig!

Het spreekt voor zich, maar het loont om voorzichtig te zijn met je telefoon. Nu is voorzichtig zijn een breed begrip, dus dat moeten we nader toelichten. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je een soort van zachte ondergrond hebt. Mocht je telefoon dan vallen, dan is de kans een stuk kleiner dat je telefoon schade oploopt. Het is dan ook aan te raden je telefoon niet te gebruiken als je fietst of aan het sporten bent. Laat je tijdens een van deze activiteiten je telefoon vallen, dan kun je er donder op zeggen dat je op z'n minst meerdere deukjes hebt in je telefoon, maar mogelijk zelfs ook een kras door je scherm. Gebruik je telefoon dan ook wanneer je ergens rustig kunt zitten en wanneer je je aandacht erbij kunt houden.

Hoesjes

De meest voor de hand liggende optie om je telefoon te beschermen is om een iPhone hoesje te gebruiken. Hoesjes, of covers, komen in veel verschillende soorten. Zo zijn er sleeves die je complete telefoon bedekken. Daarnaast zijn er, zeker voor de iPhone-bezitters onder ons, covers die vooral de achterkant en zijkant van je dure telefoon beschermen. Sommige maken er zelfs een sport van om de leukste cover te gebruiken, aangezien er ontzettend veel covers op de markt zijn met een leuk design.

Maar bovenal..

Hoewel schade aan zo'n dure telefoon nooit leuk is, kun je je zelf gerust stellen met het feit dat je telefoon slechts een gebruiksvoorwerp is. Het is logisch dat als je een telefoon elke dag gebruikt, hij op d'n duur verschijnselen als gevolg daarvan gaat vertonen. Ondanks dat wij je goede tips hebben gegeven, is het belangrijk om dit gegeven in het achterhoofd te houden.